Rian van Diemen

Over mij

Coach en oprichter van Opbloeiers

Hi, ik ben Rian

Uit eigen ervaring weet ik dat opbloeien mooi klinkt en toch niet altijd makkelijk is. Het juist dan toch doen en bereiken, dát is de uitdaging en voor die uitdaging heb ik zelf verschillende keren gestaan in mijn leven…

Na een liefdevolle en fijne jeugd waarin ik vooral veel danste, vrolijk en enthousiast door het leven ging en wist wat ik wilde en hoe ik dat wilde bereiken, begon ik als jong volwassene aan mijn droom. Een doel waar ik veel voor over had om te verwezenlijken. Ik vertrok naar het buitenland waar ik die lang gekoesterde droom ging waarmaken.

Totdat ‘het leven’ iets anders voor mij had bedacht en mijn wereld volledig op zijn kop stond. Waarmee voor mij ook mijn droom weg was. Dat waar ik al die jaren naar toe leefde en waar ik helemaal voor ging…. Het was er niet meer. Het gevoel, de drive, het weten wat ik wilde, het was allemaal weg en dus besloot ik een ander pad te kiezen.

Nog een droom

Gelukkig had ik nóg een droom, waarvan ik al heel jong wist dat ik die had, moeder worden. Deze is gelukkig uitgekomen en die heb ik met veel liefde, vol toewijding, met de beste partner voor mij en de beste vader voor onze dochters die ik kon wensen en heel veel liefde invulling gegeven….. en het resultaat mag er zijn. Trots op!

Doordat ik mijn eerste droom niet had waargemaakt, ging het op het carrière vlak anders dan ik ooit voor ogen had. Ik heb veel gedaan, werd gevraagd, heb aangepakt, geleerd en mijzelf veel kennis en kunde eigen gemaakt.
Vol enthousiasme stapte ik overal in en alles wat ik deed, paste goed bij mijn leven op dat moment maar niet zo goed bij mij. 

Net op het moment dat ik dat wilde gaan aanpakken, kwam ik opnieuw in een uitdagende periode terecht. Hierdoor bleef ik doen wat ik deed en bleef lopen op het pad dat ik had gekozen. Vol goede moed en kracht vervolgde ik de weg. Totdat…

…ik niet meer verder kon en ik stil kwam te staan. Met (veer-)kracht, geduld, hulp, mijn omgeving en nieuwe inzichten kwam ik weer in beweging en stapje voor stapje terecht op een ander pad.

Door bewust stil te staan ontdekte ik veel over mijzelf…

Z

Waarom ik meestal zo intens moe was

Z

Hoe het kwam dat ik vaak zo diep geraakt werd

Z

Waar veel van mijn heftige emoties vandaan kwamen

Z

Wat de reden was van sommige keuzes die ik maakte

Z

Wat er voor zorgde dat ik mij niet echt gelukkig voelde (terwijl ik eigenlijk niets te klagen had)

Z

Dat mijn (hoog)gevoeligheid mij niet in de weg hoefde te staan

Z

Wat mijn kwaliteiten zijn en hoe ik die het beste inzet

Z

Hoe ik liever voor mijzelf kon zijn waardoor ik ook liever voor anderen werd

Z

Wat mijn kracht is en hoe ik die ten volle benut

Z

Wat ik nodig had om vol energie en kracht te leven

Z

Hoe ik dit alles positief kon inzetten

Z

Wat ik wil en hoe ik dat het beste aanpak

“EVEN STILSTAAN LEIDT TOT VOORUITGANG”

Gelukscoach & Relatiecoach

En nieuwe keuzes maakte ik.
Ik volgde de opleiding Gelukscoach en daarna Relatiecoach. Daarmee kwam voor mij veel samen. Wat ik leerde, de inzichten die ik kreeg en de wijze waarop ik die toepaste, bleek een 1 + 1 = 3 formule voor mij.
Een perfecte aanvulling op wat ik van nature altijd al deed.

Dit bracht mij een nieuwe droom en een nieuw pad!

En met die droom loop ik nu op dat pad, Opbloeiers is gelanceerd en ik blijf stappen zetten op dat pad en maak mijn droom waar!

Met veel enthousiasme heb ik deze mooie stap gezet om voor mijzelf te beginnen en ook in mijn werk liefde en toewijding, plezier en voldoening te ervaren! 

Wat een heerlijke weg die ik ingeslagen ben; soms op een geplaveid asfalt, soms door het zand, de heuvel op en ook weer af, door wat moeilijk begaanbare weggetjes maar altijd met een voor mij prachtig uitzicht de weg blijven lopen die ik kies…..dat is mij zoveel waard!

“Met heel mijn hart, enthousiasme, trots en plezier

ben ik Opbloeiers”

Hier hou ik van

Wat je mogelijk nog meer van mij wilt weten

Dat ik nog steeds heel erg graag dans

Dit het liefste doe op muziek van Prince

Ik veel sport en sportles geef en dat het liefst op muziek doe

Dat ik houd van reizen en dan graag wandel en fiets in de bossen en bergen

Ik spiegels leuk vind om in te kijken én ik houd ze ook graag voor

Ik oordeelbewust ben (oordeelloos bestaat niet naar mijn mening)

Dat ik wat ik doe graag goed doe of niet, ergens er tussenin past niet zo bij mij

Lady grey thee mijn favoriete drankje is

 Rian

Uit de praktijk

Wat anderen over mij zeggen

Pleun

“Een coachsessie met Rian is een heel bijzondere ervaring. Rian geeft mij het gevoel dat ik alles bij haar kwijt kan. Ze heeft mij op een andere manier leren kijken waardoor er ineens heel veel duidelijk werd en ik nu veel makkelijker met situaties kan omgaan dan voor de coaching.

Ik gun iedereen een coach als Rian.”

Tess

“Het samenwerken met Rian als coach is fijn en verhelderend. Door haar coaching ontstond er meer rust in mijn hoofd.
Met Rian heb ik geleerd veel positiever te denken door heel kleine dingen anders te doen.
Ik voel me daardoor veel beter en dat straal ik ook uit.
Ik geloof erin dat iedereen baat kan hebben bij deze coachgesprekken.”

Chris

“Rian is professioneel, helder, respectvol en ze voelt heel goed aan wat de coaching met mij/ons doet. Zij gaf mij vertrouwen om mezelf open en kwetsbaar op te stellen. Haar warmte, humor en het geven van vertrouwen maken dat ze een complete coach is.”