Hoe houd je jezelf in de vakantiemodus?

Ben jij nog lekker aan het genieten of net weer terug van een welverdiende en hopelijk heerlijke vakantie? Helemaal bijgekomen door lekker actief te zijn of juist genoten van even helemaal niets of wellicht een mooie combi van de twee. Hoe jij de vakantie ook hebt doorgebracht het is ook bij jou vast weer omgevlogen.

En zodra alles weer normaal is, iedereen weer naar school en werk lijkt het alsof je nooit bent weggeweest. Meteen is daar weer die drukte, het gevoel van alles te moeten en de rust en ruimte die je voelde tijdens de vakantie is weer ver te zoeken.

Je had je ook dit jaar weer heilig voorgenomen om dat allemaal vast te houden. Om zo relaxt te blijven als tijdens jullie vakantie; met de kinderen, tegen je partner en in je werk. En is het gelukt? Of gaat het je lukken?

Meestal is het een mooi voornemen en schieten we toch weer in de gebruikelijke AAN-stand. Met de daarbij behorende stress, altijd-tijd-tekort en vermoeidheid symptomen. Natuurlijk wil je dat niet en toch loop je weer in diezelfde valkuil.

Wat kan je doen om dit te voorkomen?

Tip 1:
Begin relaxt aan de dag door iets eerder op te staan. Een kwartiertje zorgt er al voor dat je net wat minder gehaast start waardoor jij je de hele dag rustiger kunt voelen.

Tip 2:
Houd je herinneringen levend en ga iedere dag in gedachten even terug naar zo’n heerlijk vakantie moment. Nagenieten zorgt ervoor dat je langer plezier hebt van die fijne weken die je hebt beleefd. Daarnaast geeft het je positieve energie door bewust even stil te staan bij hoe fijn het was.

Tip 3:
Plan je dagen minder vol. Natuurlijk wil je graag alle ballen in de lucht houden en als een superheld alles doen wat je verwacht van jezelf. Dit lukt echt vele malen beter als het een haalbaar aantal dingen is. Pas dit ook toe op je weekend zodat je de week vol energie kunt beginnen.

Tip 4:
Zorg voor rustmomenten gedurende de dag en neem de tijd voor dagelijkse dingen. Loop bijvoorbeeld eens met een omweg naar de wc en blijf er gewoon even een paar minuten langer op zitten dan gebruikelijk.

Tip 5:
Neem voldoende tijd om bij te komen van alles wat je op een dag of in een week doet en voorbijkomt. Tegenwoordig staan we de hele dag aan en ons lijf en ons brein heeft tijd nodig om dit alles te verwerken. Ontspan op jouw manier(en), de ene keer lekker op de bank met een boek of een goede serie en de ander keer door te sporten of een wandeling in de natuur, net wat bij jou en bij het moment het beste past.

Met deze tips lukt het je zeker om jezelf lekker lang in de vakantiemodus te houden. Ik wens je een heerlijke lange nazomer.

En vergeet niet te genieten.

Lieve groet van Rian

PS lukt het je niet helemaal zoals je zou willen? Kan jij wel wat hulp gebruiken? Wees dan niet te streng voor jezelf en vind die hulp! Je kunt je aanmelden voor de Gratis Opbloeisessie of plan direct een call met mij in.